Sterima 13
sterima-13
Sterima 13
sterima-13

Kwaliteit

Sterima voert een doorgedreven kwaliteitsmanagement. We streven onvoorwaardelijk naar de hoogst mogelijke productkwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid voor onze gebruikers  door middel van effectieve, flexibele en conforme processen.

Visie

Vanuit onze verankering in de sector van de gezondheidszorg willen wij kostenefficiënte en toekomstgerichte innoverende totaaloplossingen aanbieden onder de vorm van diensten en concepten.

Zo luidt de startzin van de beleidsverklaring die in ons bedrijf werd vastgelegd en gekend is door al onze medewerkers.In ons bedrijf wordt het belang van opleiding en vorming van iedere medewerker op het vlak van kwaliteitsbeleving en het voortdurende streven naar klantentevredenheid als één van de belangrijkste uitdagingen gezien.Als één van de middelen ter ondersteuning van deze doelstelling worden in Sterima systematisch alle afspraken en werkwijzen kritisch onderzocht, verbeterd en gedefinieerd, en dit volgens de norm ISO 13485:2016. Al deze afspraken en werkwijzen zijn gedocumenteerd door middel van procesflows, werkinstructies en registratieformulieren.

Het is onze gezamenlijke uitdaging om dit doel blijvend na te streven in het belang van een duurzame relatie met al onze stakeholders, in het bijzonder met onze klanten en een blijvende motivatie van onze medewerkers.

Track and trace

Het volledig productieproces wordt ondersteund door de Sterima software:

  • Instructies zijn tijdens elke processtap zichtbaar op het scherm
  • Foto’s van elke set en van elk individueel instrument zijn beschikbaar op het scherm wanneer de set wordt samengesteld
  • Een rotatielabel wordt pas afgedrukt wanneer de set als “compleet” is bevestigd
  • Het rotatielabel op de verpakte set geeft volledige naspeurbaarheid met betrekking tot de laatste reprocessing cyclus (wasproces, samenstelling, controle, verpakking en sterilisatie)

Deze software zorgt dus voor:

  • Volledige naspeurbaarheid tot op instrumentenniveau
  • Veiligheid en efficiëntie doorheen de gestandaardiseerde processen
  • Uitgebreide analysemogelijkheden die betrouwbare informatie leveren

Technologische innovatie

Sterima streeft voortdurend naar verdere optimalisatie van de automatisering door track & trace binnen de productflow. Zo gebruiken we reeds RFID bij de tracering van implantaten. Ook de toepassing van RFID op instrumenten is in ontwikkeling.

Een duidelijke focus op kwaliteit & logistiek: zo onderscheidt Sterima zich als dienstverlener voor ziekenhuizen en medische bedrijven.

Kwaliteitsmanagement

Sterima voert een doorgedreven kwaliteitsmanagement. We streven onvoorwaardelijk naar de hoogst mogelijke productkwaliteit.

Lees meer

Logistiek

Samen met onze klanten, leveranciers van leeninstrumenten en implantaten, maakt Sterima de nodige afspraken om de steriele aanlevering te garanderen.

Lees meer
Doctor
Geboren Operatoren Bg

Word onze nieuwe Supervisor en maak hét verschil!

Word jij onze nieuwe Supervisor? Vervoeg het team van Sterima in Bissegem en ontdek hoe JIJ en je team het verschil maken voor onze gezondheidszorg.