Sterima 15
sterima-15-1.jpg
Sterima 15
sterima-15-1.jpg

Medische bedrijven

Onze medisch-logistieke dienstverlening bestaat erin om leensets steriel aan te leveren aan de ziekenhuizen.

België is pionier voor het steriel aanleveren van leensets.

In partnership met diverse gerenommeerde industriële leveranciers bestaat onze medisch-logistieke dienstverlening erin om de gebruikte leensets af te halen in de ziekenhuizen, deze sets te reprocessen (reiniging, desinfectie, samenstelling, verpakking, labeling, sterilisatie) en ze, samen met de implantaten, terug steriel aan te leveren  in het ziekenhuis.

Reprocessing

Sterima heeft een ruime expertise op vlak van reprocessing van instrumentensets en implantaten.

Op vraag van leveranciers van leensets en implantaten werd een innovatief supply chain concept ontwikkeld voor de steriele aanlevering in de ziekenhuizen. Dit traject maakt komaf met laattijdige leveringen van instrumenten, onnodige risico’s voor de patiënt en niet-gegarandeerde steriliteit van instrumenten.

 

Alle instrumententrays doorlopen hetzelfde gestandaardiseerd en ISO 13485-gecertificeerd productieproces bestaande uit:

  • Ultrasoonreiniging
  • Machinale reiniging en desinfectie
  • Samenstelling en controle van de inhoud
  • Verpakking en stoomsterilisatie.

 

Alle implantatentrays doorlopen eveneens een gestandaardiseerd proces: ze worden in een RFID tunnel gescand, waarna de in het ziekenhuis verbruikte implantaten automatisch worden doorgegeven aan onze klant, en nadien aangevuld vanuit de voorraad die bij ons gestockeerd is en/of vanuit voorraad wordt aangeleverd. Nadien worden de implantatentrays gestockeerd in onze speciaal daartoe voorziene opslagplaats, zodat ze, net als de instrumententrays op elk moment verstuurd kunnen worden.

De reprocessing van de instrumenten en de implanten vindt plaats op het CSA-platvorm. België was het eerste land waar leensets steriel aangeleverd werden. Smith & Nephew en Sterima introduceerden dit innovatief supply chain proces voor de steriele aanlevering van leensets en implantaten. Inmiddels werken we hiervoor samen met verschillende andere implantaten fabrikanten, waaronder Medtronic, Zimmer Biomet, Johnson & Johnson. Onze gestructureerde en geïntegreerde logistieke aanpak – inclusief nachtleveringen – staat garant voor een succesvol concept.

Logistics

Samen met onze klanten, leveranciers van leeninstrumenten en implantaten, maakt Sterima de nodige afspraken om de steriele aanlevering aan de ziekenhuizen te garanderen.

  • De transporten van instrumenten en implantaten gebeuren ’s nachts.
  • Sterima heeft van de meeste Belgische ziekenhuizen de toestemming en de informatie die nodig is om ’s nachts te leveren op de door het ziekenhuis bepaalde plaats (daar bevindt zich ook onze barcode die de chauffeur zal scannen).

Instrumenten en implantaten worden vervoerd in aparte trolleys. Alle trolleys zijn voorzien van een verzegeling. De instrumentenkarren worden bij elke cyclus gereinigd in een karrenwasmachine.

Het logistiek proces wordt volledig ondersteund door barcodes en waarborgt:

  • dat de kar op de juiste vrachtwagen wordt geplaatst
  • dat de kar in het juiste ziekenhuis wordt afgeleverd
  • een proof of delivery zonder dat een ziekenhuismedewerker de goederen in ontvangst dient te nemen
  • volledige tracering, ook bij de afhaling van de gebruikte sets

Een duidelijke focus op kwaliteit & logistiek: zo onderscheidt Sterima zich als dienstverlener voor ziekenhuizen en medische bedrijven.

Kwaliteitsmanagement

Sterima voert een doorgedreven kwaliteitsmanagement. We streven onvoorwaardelijk naar de hoogst mogelijke productkwaliteit.

Lees meer

Logistiek

Samen met onze klanten, leveranciers van leeninstrumenten en implantaten, maakt Sterima de nodige afspraken om de steriele aanlevering te garanderen.

Lees meer
Doctor
Geboren Operatoren Bg

Word onze nieuwe Supervisor en maak hét verschil!

Word jij onze nieuwe Supervisor? Vervoeg het team van Sterima in Bissegem en ontdek hoe JIJ en je team het verschil maken voor onze gezondheidszorg.