Sterilisatie

Het goed functioneren van de sterilisatieafdeling is cruciaal voor elk ziekenhuis en medisch bedrijf. Een complexe logistiek, hoge variabele kost, en personeelstekort zijn de grootste uitdagingen. Het dagdagelijks beheer is daardoor ook heel complex en intensief: opleidingen, procedures, het consistent voldoen aan de normen, het up to date houden van de masterdata van de sets.

Activiteiten
Verzorgingssets

Als pionier is Sterima jouw duurzame en vertrouwde full-service sterilisatiepartner. Samen zorgen we ervoor dat onze ziekenhuizen zich kunnen focussen waar ze goed in zijn: patiëntenzorg.

Sterima is pionier en expert in sterilisatie. We luisteren naar de specifieke behoeften van het team. Dankzij onze uitgebreide know-how, denken we mee en bieden we oplossingen op maat en zorgen we voor een full-service. In nauwe dialoog innoveren we samen. We vereenvoudigen jouw huidig logistiek proces, en maken jouw kwaliteitsbeleid klaar voor de meest strikte audits.

De voordelen

Onze kwalitatieve sets worden steriel en gebruiksklaar aangeleverd. De metalen instrumenten worden na gebruik terug opgehaald voor reprocessing. We dragen hiermee sterk bij aan een beter leefmilieu. Bovendien zijn de sets economisch zeer voordelig in vergelijking met metalen wegwerpinstrumenten. In een ISO 13485 gecertificeerd productieproces zorgen wij voor de reiniging, controle, volledige conditionering en sterilisatie van de sets en de instrumenten.

Volledige ontzorging van de sterilisatieafdeling

Kostenefficiënt en flexibele logistiek

Uitrollen van know-how en ‘best practices’

De sterilisatieafdeling voldoet aan de strengste normen

Nauwe samenwerking en oplossingen op maat

Ophaling van het gebruikte materiaal in het ziekenhuis

Stap 1

Voorreiniging en visuele controle

Stap 2

Reiniging en desinfectie

Stap 3

Controle en samenstellen van de sets

Stap 4

Inpakken

Stap 5

Sterilisatie

Stap 6

Terugleveren van het steriele materiaal

Stap 7